Kennishub Zonnepanelen

Ontdek alles wat u moet weten over het installeren van zonnepanelen voor uw bedrijf.

Sunergetic biedt u de kennis en zakelijke expertise over zonnepanelen, die u nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen voor uw bedrijf.

Waarom zonnepanelen voor bedrijven?

Voordat u investeert in zonnepanelen voor uw bedrijf, heeft u waarschijnlijk veel vragen over hoe zonnepanelen werken, welke panelen het beste zijn voor uw bedrijfsdak en hoeveel opbrengst u kunt verwachten. Gelukkig kan Sunergetic u helpen bij het beantwoorden van al deze vragen. De afgelopen jaren is de populariteit van zonnepanelen voor bedrijven sterk gestegen. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven de overstap maken naar zonne-energie.

Subsidies voor zonnepanelen helpen bedrijven te verduurzamen

Ten eerste zijn er steeds meer overheidsinitiatieven die bedrijven aanmoedigen om te investeren in zonne-energie. Zo zijn er subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor bedrijven die zonnepanelen installeren. Subsidies helpen ondernemers bij de aanschaf of via extra aftrekposten op de winst. 

Zonnestroom opwekken is kostenefficiënt 

Ten tweede zijn de energieprijzen gestegen en is tevens de prijs van zonnepanelen de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Dit betekent dat het voor bedrijven kosteneffectief is geworden om hun eigen zonne-energie te produceren.

Vooral als u overdag de zonnestroom direct verbruikt, is dat veel goedkoper dan traditionele energiebronnen te gebruiken. Bedrijven kunnen hun investering in zonnepanelen vaak al binnen enkele jaren terugverdienen. En nadat de investering zich heeft terugverdiend, leveren zonnepanelen ook op de lange termijn een aanzienlijke jaarlijkse besparing op de energierekening.

Energielabel C voor kantoorpanden

Ten derde dienen per 1 januari 2023 alle kantoren en bedrijfspanden waarbij het kantoor de hoofdactiviteit is in Nederland minimaal energielabel C te hebben. 

Dit betekent dat u dient te kijken of uw bedrijfsgebouw aan deze eisen voldoen. Houd er daarbij rekening mee dat in 2030 de eisen nog hoger worden. Het wordt dan namelijk verplicht om energielabel A te hebben. Tijd om aan de slag te gaan en zonnepanelen kunnen hier aan bijdragen. 

Veel bedrijven willen hun ecologische voetafdruk verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het gebruik van zonne-energie is een effectieve manier om dit te doen en kan helpen om het duurzame imago van het bedrijf te versterken.

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Vossenkoog 6

1822 BG Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.