Soorten garanties zonnepanelen

Inhoudelijke informatie over garanties voor de zonnepanelen op uw bedrijfsdak.

De verschillen kennen tussen de soorten garanties en welke belangrijk zijn voor uw bedrijf zijn essentieel. Uw zonnepanelen moeten immers 25 jaar lang buiten op het dak top prestaties gaan leveren. Op deze pagina zult u erachter komen welke soort garanties er zijn bij een zakelijk zonnepanel-systeem en wat deze inhouden. 

De soorten garanties die gelden bij zonnepanelen

Bij een zonnepanelen-systeem onderscheiden we verschillende soorten garanties. Deze garanties zijn er in het leven geroepen om uw zekerheid te bieden omtrent uw financiële rendement. 

  • Productgaranties
  • Lineaire vermogensgarantie
  • Installatiegarantie

Productgarantie

Een productgarantie van een zonnepanelen-systeem beschermt de eigenaar tegen fabricagefouten en defecten die zich voordoen tijdens de levensduur van het gehele systeem. Dit omvat alle onderdelen van het systeem, inclusief de zonnepanelen, de omvormer en eventuele andere componenten zoals kabels en bevestigingsmateriaal. Zo’n garantie wilt u het liefst voor 25 jaar afsluiten. 

Als er zich een defect voordoet binnen de garantieperiode, zal de fabrikant het gehele systeem of de defecte onderdelen kosteloos repareren of vervangen. Het is belangrijk om op te merken dat de garantie alleen geldig is voor defecten die zich voordoen als gevolg van fabricagefouten of kwaliteitsproblemen van de gebruikte materialen. Installatiefouten of onjuist gebruik vallen niet onder de garantie. Hiervoor dekt u zich juist weer met de installatiegarantie.  

Prestatiegarantie

Een prestatiegarantie voor zonnepanelen is een garantie dat de panelen gedurende een bepaalde periode een bepaalde minimale hoeveelheid energie zullen produceren. Deze garantie is meestal uitgedrukt in termen van het vermogen dat de panelen zullen genereren, bijvoorbeeld in wattage. 

De prestatiegarantie is van belang omdat de werkelijke prestaties van zonnepanelen kunnen afwijken van de verwachte prestaties. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van veranderingen in de weersomstandigheden, veroudering van de panelen of onjuiste installatie. Een prestatiegarantie biedt zekerheid aan de eigenaar van de panelen dat de panelen gedurende een bepaalde periode een minimale hoeveelheid energie zullen produceren, ongeacht de omstandigheden. 

Installatiegarantie

Een installatiegarantie voor zonnepanelen is een garantie van de installateur dat de panelen correct worden geïnstalleerd en zullen werken zoals beloofd. Deze garantie dekt problemen die het gevolg zijn van onjuiste installatie, zoals slechte bekabeling, slechte bevestiging van de panelen of andere installatiefouten. 

Een installatiegarantie kan van groot belang zijn, omdat zelfs de beste zonnepanelen niet optimaal presteren als ze niet op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Een slechte installatie kan niet alleen de prestaties van de panelen verminderen, maar ook de veiligheid van de installatie in gevaar brengen. De installatiegarantie dekt meestal een bepaalde periode, zoals 1 tot 3 jaar, afhankelijk van de installateur. 

Het is ook belangrijk om een professionele en betrouwbare installateur te kiezen voor de installatie van de zonnepanelen. Een goede installateur zal niet alleen een installatiegarantie bieden, maar ook garanties voor de kwaliteit van de materialen en de werkzaamheden.  

Sunergetic biedt u deze garanties en meer!

De basis van deze garanties hebben wij vanzelfsprekend overgenomen om u de zekerheid te bieden die u nodig heeft als bedrijf. Hieronder leggen wij uit, in detail, wat wij precies aanbieden.

Productgarantie zonnepanelen: 25 jaar

Met de productgarantie bent u bij Sunergetic de komende 25 jaar beschermd tegen alle mogelijke defecten. De productgarantie op het zonnepaneel is van toepassing op bijvoorbeeld productiefouten aan het zonnepaneel. 

Op onze zonnepanelen bieden wij een productgarantie van 25 jaar. Mocht er binnen 25 jaar iets niet in orde zijn met de zonnepanelen, dan valt dit binnen de productgarantie. 

Wij kopen de zonnepanelen direct bij de fabrikant Q CELLS. Zo voorkomen we onnodige opslag van een importeur of groothandel. Van de producent, via Sunergetic direct naar uw dak. Wel zo duurzaam.  

Prestatiegarantie zonnepanelen: 25 jaar en méér!

Q CELLS biedt u een lineaire vermogensgarantie van 86% na 25 jaar! Dit betekent dat een zonnepaneel met een vermogen van 380 WattPiek in jaar 26 nog steeds over 327 WattPiek beschikt. 

Q CELLS zonnepanelen hebben altijd een tot +5% positieve power-tolerantie. Dit betekent dat uw zonnepanelen starten met minimaal 380 Wattpiek en over circa 19 WattPiek extra vermogen beschikken. 

Daarnaast heeft Q CELLS de laagste degradatiefactor in de markt van max. 0,5% per jaar. 

Op onze zonnepanelen zit een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Q CELLS garandeert hiermee dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 86% van hun oorspronkelijke vermogen opwekken!

Installatiegarantie: 18 maanden 

Als er binnen 18 maanden iets mis is met uw systeem, hoeft u niet uit te zoeken waar het probleem zit. Dat doen wij. Via onze actieve monitoring detecteren wij problemen op afstand, stellen een diagnose, en komen langs indien nodig. Zo garandeert Sunergetic u een zorgeloze stroomproductie. 

Mocht er dus fout ontstaan door onze installatiewerkzaamheden, dan herstellen wij deze kosteloos. Voor een periode van 18 maanden.

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Marterkoog 5

1822 BK Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.