Terugverdientijd zonnepanelen

Verschillende invloeden op de terugverdientijd voor uw bedrijf.

Als bedrijf weet je hoe belangrijk het is om op kosten te besparen en je bedrijfsvoering duurzamer te maken. Het investeren in zonnepanelen kan een slimme keuze zijn om beide doelen te bereiken. Maar voordat je de stap zet om zonnepanelen te installeren, wil je weten hoeveel tijd het duurt voordat de investering is terugverdiend.

Terugverdientijd factoren

Hoe snel uw investering zich terugverdient hangt af van vijf factoren: 

Wat is het belangrijkst? De zekerheid van kwaliteit. Nadat u de investering heeft terugverdiend, geniet u immers jarenlang van gratis stroom! U verdient het meest en het langst aan een systeem met zeer lage onderhoudskosten.

  • Uw huidige stroomverbruik (in kWh). 
  • Het totale wattpiek-vermogen dat u laat plaatsen.
  • Hoeveel stroom u jaarlijks zelf gaat opwekken (in kWh).
  • Het kWh-tarief dat u betaalt.
  • De totaalprijs van de zonnepanelen, inclusief plaatsing en onderhoud.

Jaarlijkse stroomverbruik

Uw stroomverbruik per jaar bepaalt hoeveel u per jaar kunt besparen. Voor een hoog rendement adviseren wij maximaal op te wekken aan de hand van hoeveel u jaarlijks verbruikt. 

Invloeden op de terugverdientijd 

Echter is de terugverdientijd hierboven een grove schatting. De terugverdientijd (of financiële rendement) hangt af van verschillende factoren. De hoeveelheid kWh stroom die uw zonnepanelen gaan opwekken zijn afhankelijk van; 

  • Allereerst is het totale vermogen van alle zonnepanelen die u plaatst belangrijk.
  • Uw locatie in Nederland.
  • De oriëntatie(s) en de hellingshoek van de zonnepanelen.
  • De 'instralingsfactor' voor uw dak.
  • Schaduwwerking (alleen indien aanwezig).

Wilt u uw exacte terugverdientijd weten?

Sunergetic analyseert na uw aanvraag uw bedrijf handmatig. Onze bouwkundig tekenaar ontwerpt het best renderende systeem voor uw dak. Ook dit gebeurt volledig handmatig. 

Vraag hier gratis een uitgewerkt voorstel aan. 

Wij rekenen in uw voorstel de verwachte opbrengst en uw totale rendement uit van jaar 1 tot 25 jaar. Zodat u dan precies weet wat het kost en wat het u oplevert als u de zonnepanelen laat installeren.

Betalen per maand ("of gratis zonnepanelen") 

In het voorstel bieden wij u ook de optie om het systeem te laten financieren. U hebt dan geen kosten vooraf en u betaalt per maand. Uit de maandelijkse besparing betaalt u de investering terug. U wordt direct economisch eigenaar en daarom is het altijd voordeliger dan huren. Zo wordt zelfs uw aankoop opgewekt!

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Vossenkoog 6

1822 BG Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.