Kennishub Omvormers

Op de kennishub van Sunergetic vindt u alles wat u wilt weten over omvormers voor uw bedrijf.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, maar om deze energie te kunnen gebruiken voor uw bedrijf moet het worden omgezet naar de juiste vorm. Dit is waar de omvormer van zonnepanelen in beeld komt. De omvormer is het hart van het zonne-energiesysteem en zorgt ervoor dat de geproduceerde gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom voor gebruik in bedrijf. 

Hoe werkt zo'n zonnepanelen omvormer nou precies?

Een omvormer in een zonnepanelen-systeem werkt door de gelijkstroom (DC) die wordt opgewekt door de zonnepanelen om te zetten naar 230 Volt wisselstroom (AC). Dat gebruikt kan worden door huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnetwerk. De omvormer regelt ook de spanning en stroomsterkte van de uitgaande elektriciteit om deze aan te passen aan de behoeften van het elektriciteitsnetwerk of de apparaten die ermee worden gebruikt.

Verschillende omvormers, maar welke past bij uw bedrijf? Daar heeft Sunergetic een antwoord op!

Sunergetic selecteert voor uw bedrijf het type omvormer en de capaciteit die voor uw situatie het hoogste rendement opleveren. Wij houden rekening met het aantal zonnepanelen, het aantal dakvlakken, schaduwwerking en natuurlijk de prijs. 

Wij geven u gratis professioneel advies over welk type omvormer het meest geschikt is voor uw situatie. Welk vermogen c.q. welke capaciteit omvormer u nodig heeft bepalen wij op basis van: 

  • Het aantal zonnepanelen. 
  • Uw meterkast aansluiting (1-fase of 3-fase). 
  • Het maximale vermogen wordt bepaald door de hoofdzekering. 
  • De verdeling van de zonnepanelen en het aantal dakvlakken. 
  • Het aantal MPP-trackers. 
  • De oriëntatie van elk dakvlak, bijvoorbeeld Oost-West. 
  • Schaduwwerking.
Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Marterkoog 5

1822 BK Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.