Werking string omvormer

De werking en voordelen van een string-omvormer voor uw bedrijf

Als bedrijf zijnde wilt u graag het maximale uit uw zonnepanelen halen. Daarom is het belangrijk om te weten welk type omvormer u het beste kunt gebruiken voor uw zakelijke zonnepanelen. Een type omvormer dat momenteel veel wordt gebruikt in de zakelijke zonnepanelen markt is de string-omvormer. In deze pagina leggen wij u alles uit over de werking van zo’n string-omvormer.

Werking van een string-omvormer

Een string omvormer is een type omvormer dat zorgt voor de omzetting van de gelijkstroom die wordt opgewekt door uw zonnepanelen naar wisselstroom. Het grote verschil met andere omvormers is dat een string omvormer meerdere zonnepanelen tegelijkertijd omzet naar wisselstroom. Dit gebeurt door middel van een serie van zonnepanelen die aan elkaar geschakeld zijn, ook wel een string genoemd. De omvormer zorgt er vervolgens voor dat deze serie zonnepanelen als één geheel wordt omgezet naar wisselstroom.

Voordelen van een string omvormer;

  • Relatief lage aanschafprijs in vergelijking met andere omvormers. 
  • Hoog rendement, wat resulteert in een hogere opbrengst van uw zonnepanelen.
  • Langere levensduur dan andere omvormers, waardoor u minder snel kosten hoeft te maken voor vervanging
  • Eenvoudige en snelle installatie, wat belangrijk is voor bedrijven die snel willen starten met het opwekken van zonne-energie.
  • Geschikt voor series van zonnepanelen, waardoor er meer panelen op één omvormer kunnen worden aangesloten wat het geheel kosteneffectiever maakt.

Wanneer een string-omvormer?

Een string omvormer is een goede keuze voor bedrijven die meer dan 10 zonnepanelen willen installeren op twee of meer schuine daken. Het biedt niet alleen een hoog rendement en een lange levensduur, maar ook een eenvoudige installatie en een lage aanschafprijs. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van string-omvormers voor uw zakelijke zonnepanelen? Elke dag zijn onze bouwkundige tekenaars druk bezig met het opstellen van legplannen die het beste financiële rendement opleveren. Dit is inclusief wat voor soort omvormer het best past bij u.

Onze ontwerpers houden rekening met alle factoren die invloed kunnen hebben op uw opbrengst voor de komende 25+ jaar. Bent u geïnteresseerd in een gratis op maat gemaakte offerte? Vraag dan hier een offerte aan!

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Marterkoog 5

1822 BK Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.