Zonnepanelen subsidies bedrijven grootverbruik

Meer over de SDE++ subsidie en de voorwaarden voor bedrijven in 2023.

Welke subsidies gelden voor mijn bedrijf?

Voor bedrijven met een grootverbruiksaansluiting zijn er andere subsidies beschikbaar dan voor kleinverbruikers. 

In Nederland is er de SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) regeling. De SDE++ is een jaarlijkse subsidie-uitkering voor bedrijven met een grootverbruiksaansluiting (groter dan 3x80 Ampère). Hiermee stimuleert de overheid bedrijven om te investeren in duurzame energieproductie, waaronder zonnepanelen. 

De SDE++ wordt jaarlijks toegekend, op basis van eisen die de RVO stelt. Als de SDE++ wordt toegekend, compenseert de jaarlijkse subsidie het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktprijs voor grijze energie gedurende een periode van 15 jaar.

Netcongestie vs zelfconsumptie

Als u als grootverbruiker meer opwekt dan u direct verbruikt, levert u terug aan het net. 

Om zeker te weten dat er geen knelpunten ontstaan hebt u eerst een transportindicatie en vergunning nodig van uw netwerkbeheerder. De ACM heeft in mei 2022 nieuwe spelregels voor congestiemanagement gepubliceerd, waardoor de netbeheerders en grootverbruikers en grote producenten van wind- en zonnestroom meer mogelijkheden krijgen om op plaatsen waar het net zijn maximale capaciteit heeft bereikt, flexibel met energievraag- en aanbod om te gaan totdat de netuitbreiding gerealiseerd is. 

Als u aanzienlijk meer opwekt dan u verbruikt, moet u als grootverbruiker in veel gevallen een transformatorhuis laten plaatsen door de netbeheerder. De kosten daarvoor zijn vrij hoog. Daarom raden wij vaak aan om met de productie van zonnestroom bij uw energieverbruiksprofiel aan te sluiten. Op die manier is uw rendement gegarandeerd hoog.

Video subsidie grootverbruik

Onze technisch zonnepanelen adviseur Marco Smit heeft een korte introductievideo opgenomen waarin hij uitlegt welke subsidies er van toepassing zijn voor bedrijven met een grootverbruiksaansluiting op het net.

Wat kan Sunergetic voor uw bedrijf betekenen?

Bij Sunergetic kunt u rekenen op een full-service aanpak van uw project. 

Indicatie en dakscan
+
-
Bezoek op locatie
+
-
Subsidie en advies
+
-
Haalbaarheidsstudie
+
-
Definitieve offerte en montage
+
-
Begin nu met uw eerste stap richting verduurzaming
Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen

Copyright 2023 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.