Zonnepanelen subsidies bedrijven grootverbruik

Meer over de SDE++ subsidie en de voorwaarden voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting in 2023 en 2024.

Een vrouw voor een loods

Welke subsidies gelden voor mijn bedrijf?

Voor bedrijven met een grootverbruiksaansluiting zijn er andere subsidies beschikbaar dan voor kleinverbruikers. 

Nederland kent de SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) regeling. Hiermee stimuleert de overheid bedrijven om te investeren in duurzame energieproductie, waaronder zonnepanelen. 

De SDE++ is een jaarlijkse subsidie-uitkering voor bedrijven. Voorwaarde is dat u een grootverbruiksaansluiting (groter dan 3x80 Ampère). 

Toekenning SDE++ subsidie

De SDE++ wordt jaarlijks toegekend aan een selectie van de bedrijven die zich daarvoor inschrijven. De SDE++ subsidie wordt toegekend op basis van een 'bod' en de eisen die de RVO stelt.

Om aanspraak te maken op deze subsidie, dient u bij RVO alle benodigde documentatie in. Sunergetic helpt u met het voorbereiden van deze documentatie, alsmede het toepassen van de juiste strategie voor het bieden. Resultaten van de voorgaande jaren vormen hierbij de leidraad.

Als de SDE++ wordt toegekend, ontvangt u een jaarlijkse subsidie die het verschil comenseert tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktprijs voor grijze energie - gedurende een periode van 15 jaar.

Zonnepanelen op een schuin dak

Netcongestie vs zelfconsumptie

Als u als grootverbruiker meer opwekt dan u direct verbruikt, levert u terug aan het net. 

Om zeker te weten dat er geen knelpunten ontstaan hebt u eerst een transportindicatie en vergunning nodig van uw netwerkbeheerder. De ACM heeft in mei 2022 nieuwe spelregels voor congestiemanagement gepubliceerd, waardoor de netbeheerders en grootverbruikers en grote producenten van wind- en zonnestroom meer mogelijkheden krijgen om op plaatsen waar het net zijn maximale capaciteit heeft bereikt, flexibel met energievraag- en aanbod om te gaan totdat de netuitbreiding gerealiseerd is. 

Als u aanzienlijk meer opwekt dan u verbruikt, moet u als grootverbruiker in veel gevallen een transformatorhuis laten plaatsen door de netbeheerder. De kosten daarvoor zijn vrij hoog. Daarom raden wij vaak aan om met de productie van zonnestroom bij uw energieverbruiksprofiel aan te sluiten. Op die manier is uw rendement gegarandeerd hoog.

Video subsidie grootverbruik

Onze technisch zonnepanelen adviseur Marco Smit heeft een korte introductievideo opgenomen waarin hij uitlegt welke subsidies er van toepassing zijn voor bedrijven met een grootverbruiksaansluiting op het net.

Wat kan Sunergetic voor uw bedrijf betekenen?

Bij Sunergetic kunt u rekenen op een full-service aanpak van uw project. 

Indicatie en dakscan
+
-
Bezoek op locatie
+
-
Subsidie en advies
+
-
Haalbaarheidsstudie
+
-
Definitieve offerte en montage
+
-
Begin nu met uw eerste stap richting verduurzaming
Monteur die een zonnepaneel draagt

Online dakscan

Ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen. U ontvangt een maatwerk tekening van uw bedrijf met een financieel overzicht.

Klaar binnen 1-3 minuten

Zonnepanelen op een plat dak met een oost-west opstelling
Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Marterkoog 5

1822 BK Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.