Zonnepanelen bedrijfspand agrarisch J.W. Smit

Bij deze bloembollenkweker uit Julianadorp plaatsten wij een installatie van ruim 1.600 zonnepanelen. Met een geïnstalleerd vermogen van 539.550 WattPiek is er een jaarlijkse productie van ca. 437.000 kWh.

“Wij draaien sinds 2020 bijna energieneutraal door de 1.635 zonnepanelen op het dak van de twee moderne loodsen.”

Bollenkweker J.W. Smit, Julianadorp

Zonnepanelen op bollenschuur

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft J.W. Smit Bloembollenkwekerij uit Julianadorp aan Zee gekozen voor Sunergetic. Van de vier aanbieders werd Sunergetic geselecteerd wegens de beste prijs-kwaliteit. Voor dit project werd een SDE++ subsidie verkregen. 

Het systeem is verdeeld over twee loodsen met elk een Oost-West opstelling. Met een geïnstalleerd vermogen van 539.550 WattPiek is er een jaarlijkse productie van ca. 437.000 kWh. De kwaliteit van de gekozen zonnepanelen garandeert dat minimaal 25 jaar lang het hoogst mogelijke financiële rendement wordt behaald. 

Wij hebben voor dit project samengewerkt met de firma Olof Schuur voor de AC-werkzaamheden. Liander plaatste een 630 KvA transformator voor de netaansluiting.

Duurzaam ondernemen in de sierteelt

J.W. Smit Bloembollenkwekerij is een echt familiebedrijf. Het bedrijf is er in geslaagd bijna geheel energieneutraal te produceren. Alle benodigde electriciteit wordt nu op hernieuwbare wijze opgewekt. De overige kWh-productie wordt teruggeleverd aan het net voor algemeen gebruik. 

"In de loods is een mooie wand geplaatst voor de negen omvormers. Om te zien hoeveel stroom wij opwekken heeft Sunergetic een informatie-display in de loods opgehangen. Zo zien we dagelijks hoeveel we opwekken."

  • 1635 zonnepanelen
  • 539.550 Wp
  • 437.000 kWh
  • 192.000 kg CO2 reductie per jaar
J.W. Smit Bloembollen informatie-display.

Expert in zonnestroom installaties sinds 2013

Sunergetic verzorgt het gehele traject. Van het systeem-ontwerp en de materiaalselectie tot de installatie. Wij borgen de kwaliteit van onze werkzaamheden met gecertificeerde werknemers en sterke projectbegeleiding. 

Door de productie actief te monitoren geven we invulling aan service en onderhoud. Wilt u weten wat het rendement kan zijn op uw investering? Wilt u ook gebruik maken van de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Het zonnepanelen installatie van J.W. Smit Bloembollen vanaf boven.
Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Marterkoog 5

1822 BK Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.