Cashflow zonnepanelen bedrijven

In dit artikel leggen we uit hoe u een zakelijke cashflow berekening kunt maken voor zonnepanelen en waar u rekening mee moet houden.

Cashflow factoren om te berekenen wat zonnepanelen kunnen opwekken

Als ondernemer is het belangrijk om altijd naar manieren te zoeken om kosten te besparen en de winst te vergroten. Een manier om dit te doen is door te investeren in duurzame stroom met zonnepanelen. Maar wat is de financiële impact van uw investering en met welke factoren moet u rekening houden om de cashflow van uw bedrijf te bepalen?

Hoe berekent u de cashflow van zonnepanelen?

Voordat u kunt beginnen met het berekenen van de cashflow, moet een aantal factoren in kaart brengen. Stap 1 is weten hoeveel stroom uw bedrijf op jaarbasis verbruikt. Dit geeft u aan ons door. Als leverancier ondersteunen wij u vervolgens om de overige technische factoren in kaart te brengen om te komen tot een gedegen maatwerkberekening.

  • Stap 1: Geef uw jaarlijkse stroomverbruik door
  • Stap 2: Bepaal het aantal zonnepanelen voor uw dak 
  • Stap 3: Bereken het kWh dat uw systeem jaarlijks produceert 
  • Stap 4: Wij brengen de totale kosten van de installatie in kaart
  • Stap 5: Bereken uw rendement en de terugverdientijd
  • Stap 6: Breng de financiering en alle subsidies in kaart 
  • Stap 7: Houd rekening met onderhoudskosten

Stap 1: Breng uw jaarlijkse stroomverbruik in kaart

Voordat u kunt beginnen met het berekenen van de cashflow, moet u weten hoeveel stroom uw bedrijf op jaarbasis verbruikt. Brengt hierbij ook meteen uw stroomtarief in kaart.

Dit kunt u het beste doen door uw energierekening van het afgelopen jaar erbij te pakken. Uw accountant kan u dit ook vertellen.

Noteer het totale verbruik in kiloWattuur (kWh) en geef dit aan ons door. Op basis van uw jaarlijkse stroomverbruik berekenen onze experts, hoe u het hoogste rendement behaalt met uw dak. Wij brengen vrijblijvend alles in kaart voor uw bedrijf en vertellen u wat het voordeligste is.

Subsidies: welk type netaansluiting heeft u?

Is de netaansluiting van uw bedrijf maximaal 3 x 80 Ampère? Dan heeft uw bedrijf kleinverbruik netaansluiting. U hebt veel voordeel als u zonnepanelen plaatst en kunt gebruik maken van mooie fiscale regelingen.

Als kleinverbruiker mag u salderen. Dit levert veel voordeel.

Is de netaansluiting van uw bedrijf groter dan 3 x 80 Ampère? Dan heeft u een grootverbruik netaansluiting. 

Rekenmodule zonnepanelen


Naar rekenmodule
Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen

Copyright 2023 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.