Veelgestelde vragen
Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen. We hebben de antwoorden gecategoriseerd per onderwerp.
Zonnepanelen
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.
Een zonnepaneel bestaat uit licht-gevoelige zonnecellen, die zonlicht omzetten in stroom. Met zonnepanelen wekt uw bedrijf zonnestroom op. De zonnestroom die zonnepanelen opwekken is 'gelijkstroom'. Een omvormer zorgt dat alle stroom veilig wordt omgevormd tot wisselstroom.
Wisselstroom is geschikt voor gebruik door uw bedrijf én voor teruglevering aan het net. Hoeveel zonnepanelen u als bedrijf het beste kunt plaatsen, hangt af van allerlei factoren. Onze experts brengen deze factoren voor uw bedrijf in kaart, zodat u precies weet wat u nodig hebt. Wij rekenen voor uw bedrijf uit wat het gunstigste is en welk rendement u kunt verwachten.
Zonnestroom die u opwekt en direct verbruikt in uw bedrijf is gratis. Uw rendement is 100%, want die stroom hoeft u niet meer in te kopen. Als u overdag meer stroom opwekt, dan uw bedrijf op dat moment verbruikt, levert u deze extra stroom terug aan ‘t net. Afhankelijk van de grootte van uw netaansluiting kijken wij wat gunstigste is voor uw bedrijf.
U ontvangt uitgebreid advies. Wij rekenen alles stap voor stap voor u uit en u kunt rekenen op maatwerk en persoonlijke begeleiding. Uw adviseur zorgt dat u steeds over de juiste informatie beschikt om een weloverwogen beslissing te maken.
De zonnepanelen liggen het dak van op uw bedrijfspand en die wekken de DC zonnestroom op. Daarom heeft uw systeem altijd één of meerdere omvormers nodig. De omvormer zorgt dat alle zonnestroom veilig wordt omgezet naar het juiste voltage wisselstroom geschikt voor de apparaten van uw bedrijf.
De omvormer kan binnen worden geplaatst of bij platdak in een PV-shelter op het dak.
De omvormer(s) wordt/worden veilig aangesloten aan uw schakel- en verdeelinrichting. Via de groepenkast worden de zonnepanelen verbonden met uw bedrijf en het elektriciteitsnet. De groepenpast verdeelt alle opgewekte stroom automatisch en de meters houden de meterstanden netjes bij.
Sommige systemen werken met micro-omvormers, dat zijn veel kleinere omvormers. Micro-omvormers zitten op het dak direct achter de zonnepanelen. We spreken dan over een parallel-schakeling.
Tenslotte maakt u gebruik van een online app, waarmee u de opbrengst van uw zonnepanelen kunt monitoren. De app is via internet verbonden met uw zonnepanelen en toont de gegevens die de omvormer doorgeeft. Zo weet u altijd zeker dat het systeem goed presteert, ook in het weekend en als u op vakantie bent.
Een omvormer is het apparaat tussen de zonnepanelen en schakel- en verdeelinrichting. De zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op. Het stroomnet werkt met wisselstroom (AC).
De omvormer werkt overdag en geheel op zonnestroom. Het apparaat springt aan zodra de zonnepanelen genoeg stroom geven. De omvormer zorgt tevens voor een optimale stroomproductie gedurende de dag.
De omvormer zorgt ervoor, dat de gelijkstroom die uw zonnepanelen opwekken veilig en optimaal wordt omgezet naar wisselstroom. Dit is nodig voor distributie naar de apparaten in uw bedrijf (en naar het net).
De stroom wordt getransporteerd en via uw schakel- en verdeelinrichting automatisch verdeeld naar de apparaten van uw bedrijf en wat overblijft gaat het net in. De tellers van de meterkast houden alles keurig bij.
Het Wattpiek (Wp) geeft het piek vermogen van een zonnepaneel aan. Het Wp-vermogen beïnvloedt hoeveel kWh stroom een zonnepaneel opwekt. Het Wp-vermogen van uw zonnepaneel is in de fabriek gemeten en vastgesteld. Dat doen fabrikanten omdat gedurende de dag de instraling van de zon en de buitentemperatuur te veel variëren. Dat maakt het lastig om het vermogen van een zonnepaneel als een vaste waarde te kunnen meten en de vermogens onderling te vergelijken.
Het Wp wordt wereldwijd daarom overal op dezelfde manier en onder dezelfde testcondities gemeten. Dit gebeurt onder internationaal vastgestelde "ideale" omstandigheden, die overal hetzelfde zijn.
Wat betekenen deze ideale omstandigheden? Elke fabrikant stelt het zonnepaneel in de fabriek bloot aan een lichtbron in een testruimte. In deze testruimte is de temperatuur en de sterkte van de lichtbron altijd gelijk. Zo meet elke fabrikant ter wereld de output van elk zonnepaneel op dezelfde manier. Dit vermogen wordt daarna als Wp vermeld bij het zonnepaneel.
Eenvoudig gezegd: alles. De inspectie en het advies, de zonnepanelen, de omvormers, het montagemateriaal, de bekabeling, de installatiekosten, goede productgaranties, de online monitoring én service & onderhoud.
Financieel
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.
Zonnestroom die u overdag direct in huis verbruikt is gratis. Die stroom heeft u zelf opgewekt en hoeft u dus niet meer in te kopen. Als u overdag meer stroom opwekt, dan uw woning op dat moment verbruikt, levert u deze extra stroom terug aan ‘t net. Dit gebeurt automatisch en verloopt via uw meterkast. De stroommeter in uw meterkast registreert netjes hoeveel u teruglevert. Want deze teruggeleverde stroom mag u 'salderen'.
U ontvangt voor elke teruggeleverde kWh een vergoeding van uw energieleverancier. De salderingsregeling dicteert dat energieleveranciers wettelijk verplicht zijn u het volledige kWh-tarief te vergoeden. Het kWh-tarief dat u terugkrijgt is daarmee gelijk aan het kWh-tarief dat u betaalt aan uw energieleverancier. Dus als u €0,40 betaalt per kWh, dan krijgt u ook €0,40 terug per kWh. Deze regeling loopt nog mooi wat jaren door. Zo bespaart u met zonnepanelen flink op uw stroomkosten.
Eenvoudig gezegd: alles. De zonnepanelen, de omvormer(s), het montagemateriaal, de bekabeling, de installatiekosten, de monitoring, de productgaranties en een contract voor service en onderhoud. Kiest u voor Financial Lease? Dan gaat u een lening aan. Daar hoort een leasecontract bij voor het aflossen van de lening plus een percentage vaste rente.
Wij raden het sterk af; Als u zonnepanelen op uw privé woning laat installeren, maar wel op naam van de zaak koopt, zijn er allerlei administratieve complicaties.
U moet aantonen dat u de woning minimaal 10% van de tijd zakelijk gebruikt. Daarna kunt u gebruik maken van fiscale voordelen.
Dit lijkt misschien voordelig, máár de energie die u ermee opwekt wordt gezien als ondernemingsvermogen en wordt dus belast met inkomsten- of vennootschapsbelasting. Bovendien dient u btw af te dragen over de energie voor privégebruik. Om dit te voorkomen raden wij u aan deze twee zaken strikt te scheiden. Dus plaats zonnepanelen voor privégebruik op uw woning en plaats zonnepanelen voor zakelijk gebruik op uw bedrijfspand. Wel zo duidelijk.
Het exacte aantal zonnepanelen voor uw bedrijf dat je nodig hebt voor het beste rendement, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het energieverbruik van je bedrijf, de beschikbare dakruimte en de hoeveelheid zonlicht die op je locatie valt.
Als u het zelf wilt berekenen kunt u gebruik maken van het volgende;
Qua beschikbare ruimte heeft u op een schuin dak u ongeveer 2 m2 per zonnepaneel nodig. Op een plat dak is dit ongeveer 2,5 m2.
Voor een gratis op maat gemaakt legplan kunt u hier vrijblijvend een offerte aanvragen.
Garanties
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.
Wij kiezen voor betrouwbare producenten die wereldwijd bekend staan vanwege de kwaliteit en hoge innovatiegraad. Zij bieden de beste producten en een uitstekende service. Gaat er onverhoopt toch iets stuk, dan bieden wij de onderstaande garanties:
Zonnepanelen | 25 jaar productgarantie
Zonnepanelen | 25 jaar vermogensgarantie
Omvormer | 10 jaar productgarantie
Micro-omvormers | 20 jaar productgarantie
Montagematerialen | 10 jaar productgarantie
Naast de productgaranties van de fabrikant, bieden wij u een installatiegarantie en een opbrengstgarantie. Om dit mogelijk te maken, wordt u aangesloten op onze eigen monitoringsapp, waarmee u de opbrengst zelf kunt controleren.
Als de jaarlijkse opbrengst lager is dan wij beloven, wordt u daarvoor financieel gecompenseerd.
Installatiegarantie | 18 maanden
Opbrengstgarantie | 10 jaar opbrengstgarantie
Naast de productgaranties geldt bij uw zonnepanelen een lineaire prestatiegarantie van 86% na 25 jaar. Dat betekent dat in jaar 26 uw zonnepanelen nog minimaal 86% van hun originele vermogen hebben.
Daarnaast bieden wij u een installatiegarantie en een opbrengstgarantie. Om dit laatste mogelijk te maken, wordt u aangesloten op onze eigen monitoringsoftware: SolarResult. Deze software werkt omvormerproducent onafhankelijk. U krijgt een app, waarmee u de opbrengst zelf kunt controleren.
Als de jaarlijkse opbrengst lager is dan wij beloven, wordt u daarvoor financieel gecompenseerd.
Lineaire prestatiegarantie zonnepanelen | minimaal nog 86% vermogen na 25 jaar
Sunergetic is uw zonnepanelen leverancier en uw aanspreekpunt. Wij zijn uw service provider voor het onderhoud van de zonnepanelen en de aanverwante producten. Dus als u aanspraak wilt maken op garanties, dan meldt u zich bij ons. Sunergetic biedt u support bij vragen, storingen en garantie-afhandeling.
Als installatiebedrijf zijn wij aangesloten bij brancheorganisatie Techniek Nederland.
Wij bieden sterke garanties, omdat wij direct samenwerken met wereldwijd gerenommeerde A-merken: de zogenaamde Tier 1 producenten. Dit zijn bedrijven die alles zelf produceren. Dit resulteert in een superieur aanbod, afgestemd op uw behoeftes.
De productgarantie is de garantie van de producent, die stelt dat het product foutloos functioneert. Mocht er binnen de garantieperiode onverhoopt iets niet werken of kapot gaan, dan valt dit meestal onder de productgarantie. In dat geval komen wij langs om het product te vervangen of de fout te herstellen.
Tijdens de ontwerpfase worden alle materialen optimaal op elkaar afgestemd. Dit is belangrijk voor uw garantie. Wij werken altijd met ervaren vakmensen. Zo garanderen wij een hoog en langdurig rendement.
Het is voor behoud van uw garantie belangrijk dat alleen gecertificeerde vakmensen werken aan uw installatie. U mag daarom nooit zomaar derde partijen aan uw installatie laten komen, zonder dat wij daar toestemming voor geven.
Bij de installatie wordt alles vakkundig en oerdegelijk gemonteerd. Hierdoor geniet uw bedrijf van de zekerheid van goedkope, hernieuwbare stroom. Toch kan het wel eens gebeuren dan u schade heeft. Of dat er tijdens de installatie toch iets kapot gaat. Geen zorgen, dan valt het herstellen daarvan onder uw installatiegarantie.