Zonnepanelen voor Norah

Bij Norah installeerde Sunergetic 154 Qcells zonnepanelen van 415 WP. De Growatt omvormers werden op het dak geplaatst. Met deze installatie wekt het duurzame bedrijf jaarlijks 56.241 kWh stroom op.

154 zonnepanelen voor Norah

Het eigentijdse hoofdkantoor en duurzame magazijn van Norah damesmode liggen pal naast de A9 en het AZ stadion op bedrijventerrein Boekelemeer in Alkmaar. Vanuit het magazijn worden dagelijks de ruim 90 winkels in Nederland bevoorraad en de webshop-bestellingen verzonden. Norah had een deel van het bedrijfspand reeds voorzien met zonnepanelen.

 • 154 zonnepanelen | 415 Wp
 • QCells Q.PEAK DUO M-G11S SERIES 415wp
 • 3 Omvormers | Growatt 20KTL3-X & Growatt 17KTL3-X
 • Montagemateriaal: Van der Valk 

Sunergetic werd gevraagd een tweede zonnepanelen installatie te ontwerpen en te offreren. Wij verzorgden de DC-kant van deze installatie. Zowel tijdens de ontwerp- als de installatiefase werkten wij voor de AC-kant samen met de huiselectriciën van Norah. De wens was om te kijken naar de beste manier om het systeem naast de huidige set zonnepanelen aan te sluiten. 

Op de installatiedag werden ‘s ochtends de materialen met een kraan getransporteerd naar het dak. De zonnepanelen zijn verdeeld in velden en als serieschakelingen aangesloten op drie string-omvormers van Growatt. Twee Growatt MID 20KTL3-X omvormers en een Growatt 17KTL3-X zijn buiten op het bedrijfsdak gemonteerd onder PV-shelters. De 154 zonnepanelen van 415Wp zijn als een Oost-West zadelopstelling geplaatst.

 • Dakwerkzaamheden
 • Plaatsen zonnepanelen
 • Afwerken installatie
 • DC werkzaamheden
 • Inbedrijfstelling
 • Professionele monitoring
Omvormers op dak met afdekking

Een positief effect

Buiten op het dak werd +/- 100 meter draadgoot aangebracht. Sunergetic installeerde een wallmounted PV-shelter. Een PV-shelter, ook wel solar shelter genoemd, zorgt dat het DC-spanning circuit buiten wordt gehouden. Hiermee voldoet de installatie aan o.a. de brandveiligheidseisen voor scope 12. Het platdak van het Norah-bedrijfspand was voorzien van wit bitumen. Deze lichte variant dakbedekking heeft een extra verkoelende werking en is daardoor zeer geschikt voor zonnepanelen. Zonnepanelen presteren beter bij lagere temperaturen en daardoor draagt wit bitumen bij aan een hoog rendement.

 • Nomimaal vermogen installatie: 63.910 Wp
 • Productie: 56.241 kWh per jaar 
 • CO2-besparing van 33.744 kg per jaar

Expert in zonnestroom-installaties sinds 2013

Van elk zakelijk systeem dat wij voorstellen wordt eerst een gedetailleerd systeemontwerp gemaakt. Als klant ontvangt u een maatwerk 3D-tekening en een berekening van het fi nanciële rendement. Dit maatwerk voorstel geeft een goed eerste beeld van de mogelijkheden voor uw bedrijf. U ziet in één oogopslag het maximaal aantal zonnepanelen. Tevens weet u daarna wat de jaarlijkse besparing is, die de zonnepanelen mogelijk opleveren. 

Voor de financiering zijn er twee opties: het leasen van het systeem of het zelf financieren. Voor beide varianten maken we een rendementsberekening zodat een bedrijf beide opties goed kan vergelijken. Sunergetic borgt de kwaliteit van haar werkzaamheden met gecertificeerde werknemers en persoonlijke projectbegeleiding. Daarnaast monitoren wij alle installaties professioneel zodat we gericht service en onderhoud kunnen bieden indien dat nodig is. Wilt u meer weten over het rendement van zakelijk zonnepanelen of wilt u een adviesgesprek over de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf? Kijk dan snel op onze websites en/of neem contact op.

De zonnepanelen installatie van Norah op hun dakZonnepanelen op de dak van Norah met uitzicht op het AZ stadion


Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Gratis offerte aanvragen
Sunergetic B.V.

Vossenkoog 6

1822 BG Alkmaar

Telefoon: 085 222 00 26 

E-mail: zakelijk@sunergetic.nl

Logo van Sunergetic

Copyright 2024 © Sunergetic.nl. Alle rechten voorbehouden.